Myrthe´s Saddlefitting
Balans tussen paard en ruiter

Diensten 

Zadelpasconsult

Vertoont je paard bepaalde gedragingen of zit er niet veel vooruitgang in je training dan is het misschien wel tijd voor veranderingen in je zadel. Ik kom bij je op locatie om te kijken naar je zadel. Dan gaan we ervoor zorgen dat je zadel zo optimaal mogelijk ligt of eventueel een nieuw zadel voor je aanmeten!

Periodiek consult/ Nacontrole 

Als je zadel aangemeten is moet het ook gecontroleerd blijven worden. Je paard kan bijvoorbeeld veranderen, maar in je zadel kunnen er ook dingen zijn die nagekeken moeten worden bijvoorbeeld scheve vulling. Hierdoor kan je aangemeten zadel toch niet meer optimaal liggen. Vandaar is een nacontrole aan je zadel zeer belangrijk!

(Ver)maken zadel

Als de pasvorm van je zadel niet helemaal goed is voor je paard kunnen we deze misschien wel vermaken door de boom te verbreden/ versmallen,  aanpassingen te doen aan je vulling, het tussenkanaal te verbreden of een ander singelsysteem aan je zadel te maken. Ook voor reparatie aan zadel kan je bij mij te recht. Als bijvoorbeeld je singelstoten versleten zijn of  je zweetblad, wrong of zitvlak gerepareerd moet worden. Werkwijze

Tijdens een zadelpasconsult doorloop ik de volgende dingen:

  • Kennis maken met paard en ruiter met een paar vragen.
  • De bouw van het paard bekijken en wat daarbij belangrijk is voor het zadel.
  • Palpatie (navoelen op zwelling, warmte en gevoeligheid).
  • Monsteren, daarbij kijk ik naar wat je paard in beweging doet
  • Templaten (meten van je paard voor boommaat, oplegvlak ect.)
  • Zadel controleren en passen op paard en eventueel aanpassen. 
  • Zadel bekijken met rijden en kijken naar eventuele aanpassingen.
  • Samenvattingen en mijn zadeladvies

Hierna ga we kijken hoe we verder gaan en wat de beste oplossing is. Het kan zijn dat we je zadel aanpassen locatie. Voor grote aanpassingen zal ik je zadel meenemen naar de werkplaats. Als je zadel niet passend te maken is zal ik eerlijk zijn en dan kunnen we eventueel samen kijken naar een ander zadel.